BLOG

ZÁKLADNÍ PRAVIDLA UŽÍVÁNÍ VÝROBKŮ Z KŮŽE

ZPĚT

Kůže (resp. useň) je přírodním, přirozeně krásným materiálem zvířecího původu se svými typickými znaky jako jsou např. přírodní jizvy a škrábance, pigmentové skvrny, drobné oděrky nebo vrásky. Je to velmi odolný materiál s dlouhou životností. Aby se její krása a přirozený vzhled uchoval co nejdéle, je zapotřebí o ní pravidelně pečovat a dodržovat několik doporučených zásad užívání.

Dodržování těchto pravidel Vám nezabere mnoho času a až několika násobně Vám prodlouží životnost Vašeho koženého nábytku!

 

 

 

 

Vylité tekutiny (voda, víno, čaj, pivo, alkohol apod.) ihned odstraňte za pomocí savého hadříku. Zabráníte tím závažnému a nenávratnému poškození kůže.

 

 

 

K údržbě koženého nábytku Vám doporučujeme používat pouze kvalitní a pro daný typ kůže určené přípravky. Před aplikací jakéhokoliv prostředku na kůži, proveďte vždy zkoušku na méně viditelném místě.

 

 

 

 

Nevystavujte kůži přímému slunečnímu záření nebo jinému silnému zdroji světla. Předejdete změně odstínů barvy kůže, pomůžete tím udržet kůži vláčnou a zamezíte jejímu praskání, lámání a vyblednutí.

 

 

 

Neumisťujte kožený nábytek příliš blízko k radiátoru, krbu nebo jinému zdroji tepla. Minimální doporučená vzdálenost mezi radiátorem a koženým nábytkem je 40 - 50 cm a mezi krbem cca 100 cm.

 

 

 

Čerstvé skvrny a znečištění odstraňujte ihned podle pokynů k danému druhu kůže. Jestliže nemůžete odstranit znečištění pomocí čistícího přípravku, raději kůži nadměrně nedřete a nepoužívejte jiné domácí čističe. Ihned kontaktujte odborníka anebo navštivte webovou stránku www.lederzentrum.cz

 

 

 

Chraňte Váš kožený nábytek před domácími mazlíčky. Jejich drápky, sliny a tělní výměšky mohou povrch kůže poškodit.

 

 

 

 

Vyvarujte se kontaktu kůže s ostrými předměty, jako jsou například opasky nebo kovové doplňky kalhot. Kůže je velmi odolná, ale ne proti nečekaným událostem a poškození.

 

 

 

 

Zabraňte kontaktu kůže s cizími předměty, u kterých si nejste jisti, že nemohou způsobit zabarvení povrchu, jako jsou např. noviny, časopisy, jeansy a polštáře.

 

 

 

K sezení užívejte pouze místa k tomu určená! Střídavě užívejte všechna místa sedací soupravy, aby se předešlo rozdílům ve vzhledu kůže a tvrdosti jednotlivých sedáků. Na sedací soupravě nesmí skákat děti po sedací ploše a opěradlech, ani na opěradla sedat.

 

 

 

Optimální klimatické podmínky pro kožený nábytek jsou: vlhkost vzduchu 50 – 75% a teplota vzduchu 10 – 25°C. Běžný kožený nábytek není vhodný do vlhkého prostředí k bazénům.

 

 

 

 

Pravidelná údržba výrazně prodlužuje životnost kůže! Proto Vám doporučujeme jednou týdně utírat vlhčenými ubrousky prachové částice. Kompletní čištění a impregnaci sedací soupravy pak provádíme (dle intenzity užívání) 2-4x za rok.